Aluat de pizza (Zimi gia pitsa - Ζύμη για πίτσα)


Am tot incercat aluaturi de pizza, pana am gasit reteta aceasta si usoara si blatul excelent. Incercati-l neaparat! Daca veti coace pizza direct in tava (si nu pe hartie de copt), ungeti tava cu putin ulei de masline si lasati blatul sa se dospeasca in tava 15-20 min. si apoi puneti toppingurile deasupra si coaceti. Din cantitatile date ies 2 blaturi de pizza medii.

Ingrediente:

2 1/4 lingurite drojdie
1/2 lingurita zahar brun
1 1/2 ceasca apa calduta (45 grade C)
1 lingurita sare
2 linguri ulei de masline
3 1/3 cesti faina

Mod de preparare:

Intr-un bol mare dizolvam drojdia si zaharul brun in apa calduta si lasam sa se odihneasca 10 min.
Amestecam sarea si uleiul de masline in compozitia cu drojdie. Adaugam 2 1/2 cesti de faina. Punem aluatul pe suprafata de lucru infainata bine si framantam adaugand faina cat este nevoie pana nu se mai lipeste de maini.
Ungem un bol si punem aluatul in el. Acoperim cu un prosop de bucatarie. Lasam aluatul la dospit pana isi dubleaza volumul (aprox. 1 ora).
Apoi il apasam putin sa iasa aerul si formam o minge tare.
























Lasam un minut sa se odihnesca si o intindem direct in tava unsa (sau pe hartie de copt).


















Punem ce ingrediente ne plac si coacem la cuptorul preincalzit la 220 grade C.
























Coacem pizza pana ce cascavalul si coaja de jur imprejur capata o culoare aurie (aprox. 15-20 min.).




Comentarii