Acadele de casa (Glifitzouria spitika - Γλειφιτζούρια σπιτικά)


Acadele de casa mult mai sanatoase decat cele din comert, potrivite si pentru petrecerile de copii sau la zilele de nastere de la scoala/gradinita.

Ingrediente:

200 gr. glucoza
200 gr. apa
culori alimentare
500 gr. zahar

Mod de preparare:

Punem zaharul intr-o oala adanca. Adaugam apa. Adaugam si glucoza. Punem oala la foc mediu si lasam sa fiarba fara sa amestecam. Daca avem termometru de bucatarie lasam pe foc pana ce ajunge la 150 grade C. Daca nu avem termometru de bucatarie luam putin din compozitie si o punem intr-un pahar cu apa rece. O adunam cu mana si daca vedem ca se intareste este gata, daca este inca moale, mai continuam sa fierbem. Luam de pe foc si lasam sa se odihneasca 1 min. Daca dorim sa facem acadele de mai multe culori impartim compozitia in boluri si coloram fiecare bol cu o culoare.Pe o hartie de copt sau plansa de silicon, punem cate o lingura de compozitie care va lua singura forma rotunda. Cat acadelele sunt inca, calde putem sa le decoram cu bombonele, floricele de zahar etc. Inainte de a se raci punem in centru si betisoarele care vor sustine acadelele. Eu am taiat betisoare de frigarui in 2. Toate miscarile descrise le facem foarte repede pentru ca, compozitia se intareste destul de rapid. Lasam sa se raceasca bine si le dezlipim cu grija de pe hartia de copt sau plansa de silicon cu un cutit. Le invelim apoi in celofan inchis ermetic pentru a nu patrunde umezeala, pentru ca apoi devin lipiciose.

Comentarii