Tort de lamaie "la oala" (Tourta katsarolas lemonati - Τούρτα Κατσαρόλας Λεμονάτη)



Un desert foarte usor de preparat, rapid, potrivit pentru orice anotimp. L-am facut de Paste si dupa toate mancarurile grele de pe masa pascala a fost tocmai potrivit! Putem sa inlocuim lamaia cu portocala, daca dorim. De asemenea,  crema trebuie sa fie din aceea care necesita fierbere, pentru ca daca e din aceea instant preparata la rece fara fierbere nu se va lega.

Ingrediente:

Pentru baza:

1 plic crema ciocolata (nu instant)
2 pachete biscuiti Petit Beurre
1 ciocolata menaj 125 gr.
3 linguri zahar pudra
3 linguri unt
1 lapte condensat
putina apa

Pentru crema:

1 lapte condensat indulcit
1 crema vanilie
coaja rasa de la o lamaie

Pentru decor:

1 pachet frisca lichida


Mod de preparare:

Intr-o oala topim ciocolata si untul la foc mediu si amestecam. Dizolvam crema de ciocolata in jumatate de cutie de lapte condensat. Restul de lapte condensat il adaugam in oala. Dupa ce dizolvam bine crema de ciocolata o adaugam si pe aceasta in oala. La sfarsit punem zaharul pudra, umplem jumatate din cutia de lapte condensat cu apa si o adaugam la compozitia din oala. Amestecam continuu ca sa nu se lipeasca. Luam de pe foc cand incepe sa se ingroase. Adaugam biscuitii rupti in bucati mari. Amestecam bine. Punem compozitia intr-o forma de tort cu inel si lasam la racit. Batem crema de vanilie cu laptele condensat indulcit si coaja rasa de lamaie pana devine o crema consistenta. Cand se raceste baza tortului, il imbracam in crema obtinuta. Apoi batem frisca lichida si decoram cu ea tortul. Dam la frigider sa se raceasca bine. 

Comentarii