Placintele cu spanac si branza delicioase (Spanakotiropitakia nostima - Σπανακοτυροπιτάκια νόστιμα)


Placintele cu spanac si branza delicioase, usor de preparat (cum altfel?) si pufoase. Aluatul nu are nevoie de sare, este suficient de sarata umplutura. Cantitatile din reteta sunt pentru 3 tavi de aragaz. (eu coc o tava, iar celelalte 2 care imi raman fac 2 pachete si le pun la congelator si am oricand la nevoie). Cu acest aluat putem face si placintele doar cu branza (tiropitakia).

Ingrediente:

Pentru aluat:

1.5 kg. faina
500 gr. iaurt grecesc
250 gr. margarina
2 oua
1 plic praf de copt
1 vanilie
putina sare (sau deloc)

Pentru umplutura:

1 kg. spanac
1 ceapa mare
1 ou
400 gr. branza sarata
piper negru si rosu
1/2 lingurita sare

Mod de preparare:

Punem intr-un bol mare 700 gr. faina. Adaugam celelalte ingrediente pentru aluat si framantam adaugand putin cate putin si restul de faina. Facem o coca usor de manevrat si care nu se lipeste de maini.
Pentru umplutura, calim in ulei de masline ceapa si spanacul. Luam tigaia de pe foc, adaugam branza, oul, piper si sare.
Intindem coca si o taiem dreptunghiuri nu prea mari. Punem compozitia in mijloc si indoim dreptunghiul in 2 si apasam sa se inchida bine. Coacem la 170 grade C pana se rumenesc bine. Succes!

Comentarii