Midnight cake




Un chec (tort) usor, minunat si impresionant pentru toate ocaziile. Originea lui, dupa cum spune si numele, nu e greceasca, mi l-a dat o matusa grecoaica din America. L-am facut in diverse ocazii (sarbatori, zile de nastere, mese in familie) cu sau fara crema. Se pastreaza multi timp la frigider (cateva zile) in cutie cu capac. Daca are crema, inainte de servire trebuie lasat la temperatura camerei timp de 5 min. L-am facut si de Sf. Valentin in forma de inima (vedeti in fotografie si o manuta nerabdatoare), am adaugat in crema cateva picaturi de culoare rosie si a iesit roz-roz si frumos. In varianta de azi, e un chec simplu, fara crema, dar atat de gustos si ciocolatos.

Ingrediente:

Pentru chec (blat):

1 cana ulei de fl. soarelui
1 1/2 cana zahar
1 1/2 cacao
3 oua
1 lingurita praf de copt
1 lingurita bicarbonat
1 lingurita sare
3 cani faina
 1 1/3 cana apa

Pentru crema:

1 cutie branza Philadelphia (250 gr.)
1/2 pachet margarina
3/4 pachet zahar pudra
putin lichior (optional)

Mod de preparare:

Batem cu mixerul timp de 5 min. uleiul, cacaua, zaharul si ouale. Adaugam faina, bicarbonatul, praful de copt, sarea si apa si batem cu mixerul timp de 2 min. Ungem o forma rotunda de 24 cm. si punem compozitia la cuptor la 170 grade C timp de 1 ora aproximativ. Dupa ce se coace, il scoatem din cuptor si il lasam sa se raceasca. Daca dorim il servim ca atare, ca si chec, cum am facut noi, daca vreti tort trecem la pasul urmator.
Pregatim crema batand bine cu mixerul toate ingredientele, pana devin o crema groasa. Luam un cutit mare si cu grija taiem blatul in doua pe orizontal. Ungem primul blat cu crema din belsug, il acoperim cu blatul 2 si il imbracam in restul de crema.

Comentarii