Mini painici cu masline (Mini eliopsomakia - Μίνι ελιοψωμάκια)


Usor de preparat, delicioase si de post aceste mini painici cu masline! 

Ingrediente:

masline taiate marunt (cate vrem si de care vrem)
1 ardei tocat (ce culoare vrem)
1/2 ceasca suc de portocale proaspat stors
1/2 ceasca ulei de floarea soarelui
1 ceasca apa calduta
1 plic drojdie uscata
foarte putina sare
oregano (cat vrem)
putin zahar
faina  (aproximativ 270 gr.) sau atat cat sa fie aluatul moale si uleios

Mod de preparare:

Intr-un bol mare punem apa cu drojdia si zaharul si amestecam.
Adaugam sucul de portocale, uleiul si oregano si amestecam.
Apoi adaugam faina si amestecam 1-2 minute cu lingura pana se omogenizeaza. Aluatul trebuie sa fie moale si uleios. Acoperim si lasam la dospit aproximativ 2 ore pana isi dubleaza volumul.
Apoi adaugam ardeiul si maslinele si amestecam cu o lingura sa se omogenizeze.
Luam bucati mici de aluat si formam bilute si le punem in forme de muffins fara sa le ungem deorece aluatul este destul de uleios.
Lasam la dospit aproximativ 45 de minute pana isi dubleaza volumul.
Coacem la cuptorul preincalzit la 170 de grade timp de 35-40 minute.

Comentarii

  1. O rețetă excelenta. Foarte bine explicata. Chiflele sunt delicioase. Am făcut cantitate dublă, așa ca mi-au rămas și pe a două zi, spre bucuria soțului meu. S-au păstrat la fel de pufoase.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ma bucur ca v-au placut chiflele, si eu le fac frecvent pentru cei mici ca sunt innebuniti dupa masline in orice fel de combinatie. Cand mai faceti retete de pe blog, va rog pozati-le si trimiteti-le intr-un mesaj pe pagina de facebook a blogului, voi initia un album cu poze ale cititorilor care au facut retetele mele. Multumesc frumos.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu