Supa de carne (Kreatosoupa - Κρεατόσουπα)


Supa de carne de vita greceasca e delicioasa. Trebuie s-o incercati neaparat. Eu, uneori, in loc de orez adaug taitei in forma de stelute. De asemenea, daca va place mai acra, puteti sa mai adaugati lamaie.

Ingrediente:

1 kg. carne de vita fara grasime
1 morcov
putina telina
radacina de la telina taiata cubulete
2 cartofi taiati cuburi
1 ceapa tocata
1 ceasca mica orez 
putin patrunjel
ulei
zeama de la o lamaie
1 ceasca suc de rosii
sare
1 cub Knorr, Maggi etc. de vita
piper negru si rosu

Mod de preparare:

In oala cu presiune punem carnea la calit in ulei, apoi adaugam si ceapa sa se caleasca. Adaugam morcovul, telina si patrunjelul, apa cat sa acopere carnea (si putin mai multa de atat), cubul si sucul de rosii. Inchidem oala cu presiune si lasam la foc mediu 30 de minute din momentul in care fluiera supapa. Apoi deschidem oala, adaugam restul de ingrediente si 2 pahare de apa si fierbem inca 25 de minute cu oala fara capac sau 10-15 minute cu capac.

Comentarii