Donuts rapide si usoare (Ntonats grigora kai paneikola - Ντόνατς γρήγορα και πανεύκολα)


Cea mai usoara reteta de gogosi/donuts pe care am incercat-o. La inceputurile mele intr-ale bucatariei aluaturile cu drojdie mi se pareau asa un fel de bau-bau, dar usor usor, am inceput sa fac si gogosi, si cozonaci, si paine etc. Daca aluatul se lipeste de maini, mai adaugati faina.

Ingrediente:

3 cesti faina
1 ceasca apa calduta
1 plic drojdie uscata
2 linguri zahar
1 vanilie
ulei pentru prajit
miere si scortisoara/sau zahar pentru servit

Mod de preparare:

Intr-un lighean de plastic punem faina, drojdia, zaharul, vanilia si la sfarsit putin cate putin apa si framantam usor pana ce obtinem un aluat moale care nu se lipeste de maini. Lasam la crescut pana ce isi dubleaza volumul acoperit cu un prosop timp de 1 ora. Apoi, cu mainile infainate luam bilute din alaut de marimea unei nuci si pe blatul infainat facem bastonase groase cat degetul mic pe care le unim intr-un cerc. Lasam iarasi la dospit timp de 30 de minute pe un prosop infainat. Punem uleiul la incins si punem gogosile la prajit. Le intorcem si pe cealalata parte si apoi le scoatem pe hartie absorbanta ca sa se scurga de ulei. Le servim cu miere si scortisoara sau date prin zahar.

Comentarii