Revani (sau ravani) - Ραβανί (Ρεβανί)


Revani (sau ravani) este o prajitura cu gris, foarte populara in Grecia, insiropata si aromata. Poate fi insiropata cu sirop cu zeama de lamaie, de portocala sau apa de trandafiri. Dupa mai multe incercari, mai mult sau mai putin reusite, iata am ajuns la reteta ideala de revani. O prajitura pufoasa, aromata, placere pura!

Ingrediente:

1 1/3 ceasca gris
1 1/3 ceasca faina cu agent de crestere
1 1/3 ceasca zahar
1/2 ceasca lapte
5 oua
1/2 lingurita sare
1 vanilie
putin mastic

Pentru sirop:

3 pahare zahar
2 1/2 pahare apa
5 linguri unt
suc de la o lamaie (sau de la o portocala sau 1 lingura apa de trandafiri)

Mod de preparare:

Batem cu mixerul ouale impreuna cu zaharul timp de 10 minute. Adaugam laptele putin cate putin si amestecam usor in compozitie faina si grisul, vanilia, masticul si sarea. Punem compozitia intr-o tava unsa si coacem la 180 de grade timp de 50 de minute.

Sirop:

Punem toate ingredientele impreuna si fierbem siropul timp de 5 minute. Cand e gata il turnam putin cate putin peste revani-ul copt si racit (e foarte important sa fie ravani-ul rece si siropul fierbinte). Apoi taiem in portii.

Comentarii