Tort usor cu biscuiti (Tourta eikoli me mpiskota - Τούρτα εύκολη με μπισκότα)


Delicios si foarte usor de preparat acest tort.
Biscuitii nu trebuie asezati intr-un start uniform, de aceea ii si rupem. "Blatul" trebuie sa fie neuniform, astfel incat crema sa patrunda peste tot.
De asemenea, crema nu trebuie sa fie foarte ingrosata si trebuie sa o punem fierbinte peste biscuiti ca sa ii inmoaie.
Din acelasi motiv (pentru a se inmuia biscuitii) trebuie, dupa ce adaugam crema, sa lasam tortul sa se raceasca la temperatura camerei si nu in frigider. Dupa ce se raceste, putem sa punem tortul la frigider, pentru a se intari bine crema. Eu intotdeauna fac torturile cu o seara inainte.

Ingrediente:

2 pachete biscuiti petit beurre
1 l lapte
250 gr. margarina
6 linguri amidon
8 linguri zahar
1 ciocolata
1 pachet frisca
1 cutie lapte condensat indulcit (zaharouho)

Mod de preparare:

Rupem biscuitii neuniform (cam in 3 fiecare biscuit) si ii punem in start neuniform intr-o tava (eu am pus intr-o forma patrata cu inel).
Fierbem laptele cu amidonul (amidonul il punem la inceput cand laptele e rece) si adaugam margarina, zaharul si 3/4 din ciocolata (restul de 1/4 din ciocolata il pastram pentru decor). Crema se va ingorsa brusc, asa ca avem grija sa nu devina prea ingrosata.
Adaugam crema fierbinte peste biscuiti si lasam sa se raceasca.
Punem in bolul de la mixer frisca si adaugam putin cate putin laptele condensat indulcit.
Cand se raceste complet tortul, decoram cu frisca.
Radem ciocolata ramasa si decoram tortul. Punem tortul la frigider pentru a se intari si a deveni cat mai compact.

Comentarii