Schokobrötchen - (painici cu ciocolata)


Painici cu ciocolata delicioase, dupa reteta originala germana. Le vor iubi atat cei mici cat si cei mari. Sunt foarte pufoase si tare delicioase. Eu le-am facut cu ulei de floarea-soarelui sau cu ulei de porumb. Nu trebuie taiate prea subtiri, trebuie sa fie cam cat o chifla mai mica. Cand le scoatem din cuptor trebuie lasate la racit pentru ca ciocolata este calda si daca o atingem se topeste.

Ingrediente:

900 gr. faina (aproximativ)
300 gr. iaurt
1 ceasca lapte
1 ceasca ulei
1/2 ceasca zahar
2 vanilii
1 praf de copt
200 gr. fulgi de ciocolata

Pentru uns:

1 ou
1 lingura de lapte

Mod de preparare:

Intr-un castron mare punem iaurtul, laptele, uleiul, zaharul, vaniliile si praful de copt. Amestecam putin cu mana.
Adaugam putin cate putin faina si inainte de a o pune pe toata, spre sfarsit, adaugam fulgii de ciocolata.
Amestecam putin si punem si restul de faina. Aluatul trebuie sa fie  moale, flexibil si nelipicios.
Ne infainam mainile, luam aluatul si ii dam forma de salam (iese un salam destul de mare).
Taiem painicile Schokobrötchen de marimea unei chifle mai mici si le punem in tava tapetata cu hartie de copt. Batem oul cu laptele si le ungem.
Coacem la cuptorul preincalzit la 160 de grade pana se rumenesc usor, nu au nevoie de mult timp pentru copt.
Le scoatem din cuptor si le lasam sa se raceasca, apoi le pastram in punga sau caserola inchise ermetic.

Comentarii