Pui la tigaie (Tigania kotopoulo - Τηγανιά κοτόπουλο)


Bucatele de pui care se topesc in gura. In cazul in care mancarea devine "uscata" mai adaugam putina retsina (retsina este un vin foarte popular in Grecia , fabricat exclusiv pe teritoriul Greciei, obtinut din must de struguri tratat cu rasina de pin; utilizarea rasinii de pin nu este permisa decat pentru obtinerea vinului retsina in conditiile stabilite prin dispozitiile de drept intern in vigoare in Grecia; dincolo de toate aceste "amanunte" trebuie neaparat sa incercati retsina cand veniti in Grecia). Ingredientele din reteta sunt o chestiune de gust, puteti scoate sau adauga ingrediente. Eu, de multe ori, inlocuiesc mustarul cu smantana. Garnituri potrivite: orez, paste, cartofi prajiti si orice altceva va place.

Ingrediente:

1 kg pui taiat in bucatele
3-4 ardei kapia verzi taiati rondele
2 ardei kapia rosii taiati rondele
1-2 paharele retsina (sau vin alb sec)
sare
piper
oregano
boia de ardei
putin curry
2 linguri mustar
5-6 linguri ulei de masline

Mod de preparare:

Amestecam toate ingredientele in afara de retsina si mustar.
Le punem intr-o tigaie antiaderenta si le lasam cam 10 minute cu capac, amestecand din cand in cand.
Cand se rumeneste carnea, stingem cu retsina si lasam sa mai fiarba cam 10 minute.
Inclinam usor tigaia in lateral si in zeama dizolvam mustarul si apoi miscam tigaia, astfel incat mustarul sa se distribuie uniform.
Inchidem ochiul aragazului, punem capacul si lasam putin pana se leaga sosul. Pofta buna!

Comentarii