Chec cu iaurt si piersici din compot (Keik me giaourti kai komposta rodakino - Κέικ με γιαούρτι και κομπόστα ροδάκινο)



Un chec usor si racoritor, pufos si delicios. Putem folosi orice iaurt vrem, insa eu recomand iaurtul grecesc pentru ca este foarte usor (de digerat).

Ingrediente:

250 gr. margarina
275 gr. zahar brun
1 vanilie
3 oua mari
240 gr. faina cernuta
1 lingurita praf de copt
50 ml. frisca lichida
250 gr. iaurt
500 gr. piersici din compot, bine scurse, taiate in bucati mici
zahar pudra

Mod de preparare:

Ungem usor o forma de chec si incalzim cuptorul la 180 de grade.
Batem cu mixerul margarina cu zaharul pana devine spuma.
Adaugam vanilia si ouale, unul cate unul, amestecand usor.
In continuare adaugam faina, putin cate putin, apoi adaugam frisca lichida si iaurtul. Continuam sa batem cu mixerul pana se omogenizeaza bine.
Scoatem bolul de la mixer si adaugam piersicile din compot, amestecand usor.
Punem compozitia in forma.
Coacem timp de 1 ora sau pana este copt inauntru (facem testul scobitorii). Apoi, scoatem din cuptor, lasam sa se raceasca bine inainte de a-l taia si presaram cu zahar pudra.

Comentarii