Friganele (Aigofetes - Αυγοφέτες)


Au si grecii friganele, pe care le numesc "felii cu ou" in traducere mot-a-mot. Usor de preparat, rapid si sanatos ca mic-dejun sau gustare de dupa-amiaza pentru copii si nu numai. Daca dorim ca friganelele sa fie mai crocante, nu le inmuiem foarte tare in compozitia de ou. Daca le vrem sarate, nu punem zahar si le servim cu branza feta.

Ingrediente:

paine mai veche (nu proaspata) taiata felii
2-3 oua
lapte
zahar
ulei pentru prajit

Mod de preparare:

Taiem painea in felii nu foarte groase.
Punem uleiul in tigaie la incins.
Batem intr-un bol ouale cu putin lapte.
Inmuiem bine feliile de paine in compozitia de ou si le punem la prajit.
Intoarcem friganelele pe ambele parti sa se rumeneasca bine.
Servim calde, presarate cu zahar.

Comentarii