Dorada cu rozmarin si mustar (Tsipoures me dendrolibano kai moustarda - Τσιπούρες με δενδρολίβανο και μουστάρδα)



Dorada sau platica de aur e un peste tare bun, cu carnea alba, putine oase si foarte usor de preparat in diferite feluri. Reteta aceasta am luat-o dintr-o carticica de retete minunate cu peste. Un fel de mancare foarte gustos care poate ajunge fel preferat chiar si de catre cei care nu sunt foarte prieteni cu pestele.

Ingrediente:

6 dorada medii
2 paharele ouzo (sau rachiu, in lipsa de ouzo)
3 linguri mustar
1 pahar mediu ulei de masline
1 pahar mediu apa
rozmarin proaspat sau uscat (sau oregano, daca nu va place rozmarinul)
sare si piper

Mod de preparare:

Spalam, scurgem bine pestele de apa si il saram si piperam.
Il asezam intr-o tava foarte bine unsa cu ulei.
Batem (cu mixerul, cu shaker-ul) uleiul, ouzo-ul si mustarul si turnam peste pestele din tava.
Adaugam si apa, destul rozmarin sau oregano, acoperim tava cu folie de aluminiu si coacem timp de 30 de minute la 180 grade.
Dupa jumatate de ora, scoatem folia de aluminiu si coacem inca 10 minute sa se rumeneasca.
Servim cu salata de sezon!

Comentarii