Sarmale traditionale (Laxanontolmades paradosiakoi - Λαχανοντολμάδες παραδοσιακοί)


O mancare traditionala simplu de facut. Incercati o alta varianta de sarmale, "de pe vremea bunicii" preparate intr-un mod traditional simplu. Succes!

Ingrediente:

1 varza medie
500 gr. carne tocata
2 cesti orez cu bobul rotund
2 cepe verzi
1 ceapa uscata
patrunjel
marar
ulei de masline
sare
piper
2 oua proaspete
1 lamaie
1 lingura amidon (optional)

Mod de preparare:

Punem varza la fiert intr-o oala cu apa si o lasam pana incep sa se desprinda frunzele si sa se inmoaie putin.
Intr-un lighean amestecam carnea tocata, cepele, orezul, patrunjelul, mararul, putin ulei, sare si piper.
Umplem una cate una foile de varza cu putina compozitie si impachetam sarmalele.
Punem pe fundul unei oale o foaie de varza si apoi asezam sarmalele frumos in oala, adaugam apa, ulei, sare, piper si daca le punem in oala normala, punem si o farfurie deasupra lor ca sa nu se desfaca, daca le punem in oala sub presiune nu mai e nevoie de farfurie.
De in data ce sunt fierte, pregatim sosul de ou cu lamaie astfel, batem ouale cu lamaia si daca vrem ca zeama sa fie mai groasa punem si amidon.
Adaugam putin cate putin din zeama din oala peste compozitia de ou-lamaie si batem conitnuu sa se omogenizeze, tragem oala de pe foc si punem sosul de ou cu lamaie in oala, si miscam oala in asa fel incat sosul sa patrunda peste tot.

Comentarii