Cheesecake cu caise (Cheesecake me verikoka - Τζιζκέηκ με βερίκοκα)



O reteta usoara, de vara, aromata si savuroasa, numai buna sa ne racorim. In general,vara fac   dulciuri "reci", care au nevoie de frigider, iar cheesecake-ul e si foarte usor de preparat si de asemenea, puteti sa adaugati orice fructe doriti.

Ingrediente:

3 pachete biscuiti
3 linguri margarina
100 gr. migdale curatate
2 linguri zahar pudra
3 cutii crema de branza
6 linguri zahar
20 caise bine coapte
6 linguri zahar brun
1 esenta vanilie
2 esente rom
sucul de la jumatate de lamaie

Mod de preparare:

Punem intr-un bol untul si il topim la cuptorul cu microunde. Coacem migdalele in cuptor la 200 de grade pana se rumenesc. Bagam biscuitii si migdalele la robotul de bucatarie si faramitam bine. Amestecam biscuitii si migdalele cu untul. Punem compozitia intr-o forma cu inel si apasam bine, astfel incat sa avem un blat compact. Amestecam cu mixerul crema de branza cu zaharul, la viteza mica timp de 5 minute. Adaugam 3/4 din crema de branza peste blatul de biscuiti si dam la frigider pentru aproximativ 1 ora. Intre timp punem la fiert la foc mic caisele cu zaharul brun, esenta de rom, de vanilie si sucul de lamaie si lasam pana se inmoaie caisele si se leaga siropul. Lasam compozitia sa se raceasca complet, o adaugam peste compozitia care a stat la frigider si dam iarasi la frigider pentru aproximativ 1 ora. La final, scoatem prajitura din frigider si o invelim cu restul de crema de branza si presaram zaharul pudra.

Comentarii