Miel, vitel si porc la cuptor (Arni, mosharisio ke hirino kreas sto fourno - Αρνί, μοσχαρίσιο και χοιρινό κρέας στο φούρνο)



Mix-ul de carne se potriveste foarte bine ca si gusturi, iar carnea a iesti moale-molae si frageda, o bunatate.

Ingrediente:

500 gr. muschi de vitel
500 gr. muschi de porc
500 gr. carne de miel
4 morcovi mari
1 pachet de suc de rosii (250 gr.)
250 gr. cascaval taiat cuburi
sare
piper
ulei de masline


Mod de preparare:

Carnea condimentata cu sare si piper se pune intr-o oala adanca si se caleste cu un pic de ulei da masline, adaugam si o cana de apa si o lasam sa fiarba la foc mic, pana isi lasa si sucul. Punem compozitia de carne, adaugam morcovii taiati rondele si apa cat sa le acopere intr-o oala de ceramica cu capac, o dam la cuptor timp de 1,5 ore (atentie sa nu scada prea tare apa). Adaugam sucul de rosii si apa daca mai este nevoie si mai lasam sa firaba putin. Cu 5 minute inainte de a stinge focul, adaugam cascavalul taiat cuburi si lasam oala in cuptor fara capac, sa se topeasca si cascavalul. Se poate servi cu orice fel de garnitura (cartofi, orez, paste), o salata verde si neaparat un vin rosu sec.

Comentarii