Miel cu orez (Arni me rizi - Aρνι με ρυζι)




Un alt mod de a gati mielul, extrem de usor de preparat si foarte, foarte gustoasa aceasta reteta. Pentru perioada Postului am facut aceasta reteta si cu ciuperci pleurotus in loc de miel si a iesit la fel de gustoasa.

Ingrediente:

miel taiat in bucati
orez
ceapa verde
marar
telina
sare
piper
ulei de masline

Mod de preparare:

Calim bine bucatile de miel si le scoatem pe un platou. In uleiul ramas calim ceapa verde, mararul si telina pana se inmoaie bine. Adaugam orezul si amestecam putin, adaugam apa si lasam sa dea in fiert. Condimentam cu sare si piper. Intr-un vas de ceramica cu capac asezam bucatile de miel si de jur imprejurul lui adaugam compozitia de orez (care ne asiguram ca trebuie sa aiba apa suficienta, eu masor apa pentru orez 1:3). Coacem la foc tare pana se evapora apa. La sfarsit luam capacul vasului pentru a se rumeni putin carnea de miel.

Comentarii