Sardele cu ulei de masline si oregano (Sardeles ladorigani - Σαρδέλες λαδορίγανη)



Sezonul sardinelor in Grecia (adica atunci cand sunt ele grase, frumoase si numai bune de pus pe gratar) e vara, incepand din iunie pana prin august. Iarna sunt mai mititele, nu asa pufoase, e si mai greu de facut gratar iarna, dar asa slabute, cu ulei de masline si oregano, le-am facut la cuptor si au fost yammy. In varianta pentru gratar, sardinele se lasa cu intestinele, se spala bine si se pun cateva ore intr-un amestec de ulei de masline, lamaie, sare si oregano, apoi se pun pe gratar. Sunt DELICIOASE! Acum va prezint varianta de iarna a cuptorului, la fel de gustoasa si extrem de usor de facut.

Ingrediente:

1 kg. sardele
1 ceapa
patrunjel
ulei de masline
sare
piper
oregano

Mod de preparare:

Se aseaza sardinele intr-o tava astfel incat sa nu fie acoperita una de alta. Se toarna putin ulei de masline si putina apa. Ceapa si patrunjelul tocate marunt le presaram peste sardinele din tava. Se coc la foc mediu, fara sa le intoarcem de pe o parte pe alta, pana scade apa si incep sa se rumeneasca. Cand le servim le presaram cu oregano. Mai adaugam o salata de rosii cu multa ceapa si o lamaie langa si farfuria-i gata de servit.

Comentarii